Klaus o Magnus jaktsida

Klaus o Magnus jaktsida

Bilder och kommentarer

om våra hundar, jakter och annat som kan ha med jakt att göra :-)

Solens upp och nerg

Album

Album 2

Viltrecept

Anslagstavlan

Viltolycka.se

grishägn

HundarSkapad av kp sön, juni 26, 2011 16:23:43
Var i grishägnet i fredskog med valparna idag och försökte filma ett drev men det var omöjligt att hänga med, blev en kort snutt bara

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post180

Wilma

HundarSkapad av kp mån, juni 20, 2011 07:34:07

Måste bara lägga upp lite bilder om Wilma, hennes husse var så vänlig och skicka lite bilder via mail och här kommer även lite citat ur mailet.

"Så här lagom till valparnas 1-årsdag så kommer här lite bilder på Wilma från hennes första år.
Wilma är en supersnäll och lättlärd tjej som lyssnar på vad både husse och familjen vill.
Hon älskar att busa med grannvalpen samt följa med husse till skogen och spåra.
Har gjort två bra eftersök på vildsvin, ett vid 12 veckors ålder och ett vid 18 veckors ålder. Sen kom hundjaktsförbudet pga snön så jakten har fått vila. Hon har fått träna inkallning nu i vår som går som smort.

Inatt sköt jag en gris på åteln hade 2 st framme,grisen gick undan ca 150m.
Jag kunde inte låta bli att hämta Wilma och prova ett livesök igen, Det var ju ett tag sen senast.
Hon följde spåret klockrent,ca 2 sec tvekan där det korsade den andra grisens slag.sen var det raka spåret på grisen.hon söker så pass lugnt att jag inte behöver hålla i linan (jätteskönt att inte behöva hänga som barlast i linan)Denna gången gick hon ända fram och skallade…sen blev det lite raggdragande innan vi hjälptes åt att dra ut den,ca 70kg var vikten.."

Man kan inte annat än vara nöjd :-) Fler bilder

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post177

Bamse o Sissie

HundarSkapad av kp sön, juni 19, 2011 10:01:46

Träna på inkallning igår och då är det action när de kommer ifull fart:-)

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post175

Hundarna

HundarSkapad av kp mån, juni 06, 2011 10:33:08

Skönt att få svalka sig i denna värmen

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post164

Bamse

HundarSkapad av kp lör, maj 07, 2011 12:44:28
Testar med animering, verkar jobbigt men skoj :-)
Segt är det i allafall, verkar för tungt för min bandbredd :-(

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post151

Hundar

HundarSkapad av kp tor, maj 05, 2011 13:27:56

Äntligen kan man komma ut igen och träna inkallning osv på hundarna igen

Släppte dem en och en på en vall där grisarna hade härjat för några veckor sen

nosen i marken och undersökte hela vallen sen visslling och full fart hem till husse

De hade inte glömt vad en busvissling innebär :-)

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post150

Bamse

HundarSkapad av kp sön, januari 30, 2011 08:40:00

Idag började jag med tillvänjning av skyddsväst på unghundarna, eftersom de skall jaga gris så känns det bättre om man utrustar dem med någon form av skydd mot vassa betar. Denna västen var tänkt till lotta men hon gillade inte att ha den på sig, började inte ta den på henne förrän hon var tre år och det är kanske bättre att börja när de är halvåret !?

Bamse accepterade den rätt bra med en gång, sprang och rullade sig i snön några gånger sen verkade det som han glömde att han hade den på sig, får klippa till remmarna till lite mer lagom längd när han växt färdigt. (Materialet - Ballistic Nylon)

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post137

Valpar

HundarSkapad av kp tor, december 23, 2010 08:45:11
Bedrövligt väder ute, knappt 6minus men det blåsar och snöar så det känns som det dubbla men jag passade på att ta chansen att släppa ut Bamse ensam för att han skulle kunna göra sina behov, gör ju så med lotta och det har ju funkat bra alltid. Bamse skuttade iväg runt hörnan och iväg utom synhåll för mig, stängde dörren och gick till fönstret för att se var han blev av och såg han kissa på baksidan innan ha tog fart mot ytterdörren igen och jag snabbar mig dit för att öppna och ta emot han med en bit godis, bra att börja med den typen av träning när det är busväder ute med så mycket snö så tar de sig inte iväg så långt. Upprepade samma med Sissie och det gick änn snabbare innan hon var inne igen. Hoppas ju att det skall gå bra att fortsätta med att låta dem rasta sig själva på morgarna, det är ju så bekvämt smiley

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post129

Unghundar

HundarSkapad av kp tis, december 21, 2010 16:43:33

En del av den dagliga träningen består i att bara släppa ut hundarna varje dag på öppna ytor där man kan se dem och öva på inkallningen, en vissling och de skall komma med full far emot en, då blir det lättare att ha kontroll på dem när man sen jagar med dem.

Lite leversnittar eller annat godis då och då underlättar det hela :-)

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post128

Sissie

HundarSkapad av kp sön, december 05, 2010 14:01:30

Igår var det jakt med valparna hos lars och jag fick skjutit en dow för Sissie som hon hann driva en kort stund, upptaget var ett par hundra meter iväg och drevet gick rätt emot där jag stod smiley

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post125

Valpar

HundarSkapad av kp tis, november 30, 2010 19:01:15

Den tionde december blir de sex månader och jag är väldigt nöjd med deras utveckling. Sissie har presterad flera fina drev och de ligger på mellan fyra och tio minuter.

Bamse söker ut bra men han har ännu inte riktigt fått grepp om vad som gäller, inga skall när han känner vitringen och följer slagen en stund innan han återvänder, tror att det lossar snart, synd bara att det är så mycket snö här nu, går inte att släppa i skogen nu.

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post123

valpar

HundarSkapad av kp sön, november 21, 2010 18:16:51

Var ute med Manges Kitty och min Sissie för att träna på rå idag på nytt område för att få lite varriation och se om vi inte kunde få Kitty att skalla med. Släppte begge två och börja gå så nätt, blev väl lite lek och sök om vartannat i början men när Sissie sprang på en bock och drog igång skällan så blev det mera allvar, i början reagerade inte Kitty nåt nämnvärt men efter Magnus ivriga uppnanande så blev det plötsligt fart på henne med och även om skallandet var lite glest och kort så blev vi glada som bara den. Nu vet de vad som gäller och resten är bara att bygga på tränandet.

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post121

Inlärning

HundarSkapad av kp mån, oktober 25, 2010 10:21:12

Hade en jaktelev hemma för någon vecka sedan och igår var han här igen för att försöka skjuta sig ett rådjur (första klövviltet), han fick skjuta sig ett valfritt ensamt djur för att inte göra det för svårt för honom. Han fick in ett bra lungskott på ett smaldjur som tecknade bra men sprang till synes friskt iväg utom synhåll och mörkret var nära.

Lotta släpptes på spåret och efter tre min var djuret lokaliserat ca hundra meter iväg. Vi bestämde oss snabbt för att köra hem och hämta våra valpar för att träna på ett fint "gratisspår " som jag kallar det för. Sagt och gjort, elevens valp Buse släpptes och vi väntade med spänd förväntan på hans förmåga. Det tog någon minut innan man kunde se att han hittat blod och började snurra runt lite nyfiket men sen fick vi hjälpa han igång på spåret för att han såg ut att ha tappat intresset. livligt uppmuntrande gick vi med honom i spåret och efter ett tiotal meter så såg det ut som han kommit på vad han skall göra då han själv fortsatte ett bra tag innan han återigen släppte och vi på nytt hjälpte igång honom med ivrigt uppmuntrande ända fram till djuret där han till att börja med var försiktig och sakta närmade sig och vi berömda han rikligt, nästa gång så tror jag han vet vad som gäller :-)

Sen var det Sissies tur, släpptes på samma sätt och det tog inte lång stund innan man kunde se att hon fått blodlukten i näsan, mycket ivrigt och mycket likt Lotta så snurrade hon runt i vida cirklar innan hon mycket medvetet följde spåret ända fram till djuret, tog inte henne längre tid än lotta att hitta det :-)

Jag är mycket nöjd med hennes utveckling och nästa gång är det Bessies och Bamses tur fast då blir det på gris :-)

 • Kommentarer(0)//jakt.kpla.se/#post118

Valpar

HundarSkapad av kp sön, oktober 17, 2010 17:38:00

Har varit lite för upptagen för att skriva här då jag varit ute och jagat för det mesta, valparna har fått vara med i skogen så mycket det går och igår kom första drevet med fullt skall då sissie fick upp en bock som hon drev i ca 5 min, det har tidigare varit små turer efter hjort men då utan skall så jag blev riktigt glad när det plötsligt lossade för sissie.

 • Kommentarer(2)//jakt.kpla.se/#post117

eftersök

HundarSkapad av kp mån, oktober 04, 2010 08:54:41

Var hos en kompis idag för att jaga rådjur, blev ett smaldjur som hade bra bredsida men den försvann ändå, ok tänkte jag o kalla på Magnus som har en av mina valpar som jag tänkte han kunde släppa på blodspåret.
Halvtimme gick innan han kom och astrohalsbandet satt på den lilla halsen och visa på spåret.
Hon var mycket intresserad direkt men ändå lugn och luktade väldigt medveten på alla håll och kanter innan det sakta avancerade i en vidare cirkel och tittade på mig, jaha tänkte jag, det var väl lite för tidigt, de är ju inte fyra månader än så det vore ju inte konstigt men hon fortsatte att snusa vidare och nu i en riktning jag inte hade väntat mig och jag följde efter och berömde henne under tiden, hon tvekade många gånger och vände sig mot mig för att få ok antar jag innan hon fortsatte och gissa om jag blev glad när jag såg blod i gräset efter sådär 50m
Vi fortsatte och lät det lilla livet söka på ungefär 50-60m till och där låg djuret
Helt jä.. underbart vad glada vi blev, inte för djuret var hittad utan för valpens fina prestation.
Vi hade även backupp med oss ifall att ..

Fick även testad min häckpack som vi snickrat ihop i veckan

 • Kommentarer(2)//jakt.kpla.se/#post115
Nästa »