Klaus o Magnus jaktsida

Klaus o Magnus jaktsida

Bilder och kommentarer

om våra hundar, jakter och annat som kan ha med jakt att göra :-)

Solens upp och nerg

Album

Album 2

Viltrecept

Anslagstavlan

Viltolycka.se

Drevjakt på gris

AllmäntSkapad av kp sön, januari 22, 2012 14:37:18
Som vanligt fullt ös när Bamse släpps i en såt med grisar i, körde genom hela såten och förbi några skyttar som såg skådesspelet men de verkade vara djurvänner
Tot. 6 grisar gick ur såten men ingen skjuten, på väg till nästa såt möter vi storjägarna som har marken båda sidor om vår lilla remsa så det spekulerades om det var lönt att släppa där men jag sa att det är värt att testa.
Ser att det var hundspår lite överallt på marken när jag går ut men jag släpper och det såg mörkt ut ett tag men så kom då ett upptag och det var vildsvin modell större som Bamse ståndskalla på ett tag på ett ställe längs ut i ytterkanten , Bamse hammrade på medans han dansade runt grisen och det rör sig sakta åt fel håll, släppte efter ett par hundra meter och återvänder till mig. Jag skickar ut han på mer sök i annan riktning men han tar bara en lov utom synhåll och går på de stora grisen igen , nytt ståndskall ett tag och sen tillbaka till mig.
Provade en gång till att skicka han i annan riktning men samma sak igen, han återvänder till den store och skallar på ett tag till innan han återvände precis som om han ville att jag skulle följa med men så har vi ju de där förargliga gränserna som gör det så svårt jämfört med stora marker.Blev inget skjutet men jag var väldigt nöjd med dagens jakt ändå. Sissie löper nu så hon fick inte delta idag.


  • Kommentarer(2)//jakt.kpla.se/#post295